SPORTY TV odvysílá rozhodující zápasy tenisového turnaje Advantage Cars Prague Open 2024

SPORTY TV odvysílá rozhodující zápasy tenisového turnaje Advantage Cars Prague Open 2024

Tenis

Už v pátek 9. května se diváci SPORTY TV mohou těšit na dva čtvrtfinálové zápasy mužů z prestižního tenisového turnaje v Praze. V neděli pak odvysíláme obě finálová utkání, jak mužů, tak i žen. Od mikrofonu vás zápasy provede Tomáš Zábojník.

Ve čtvrtfinále, které u nás budete mít možnost sledovat od 10:55, půjde o souboj slovenského Alexe Molčana, nasazeného jako číslo osm, s Němcem Rudolfem Mollekerem, jakožto turnajovou čtyřkou Advantage Cars Prague Open 2024. Jestliže toto klání bude mít rychlý průběh, nabídneme i duel Portugalce Henrique Rocha s Američanem Toby Kodatem.

Nedělní finálové utkání žen je naplánované na jedenáctou hodinu. Šedesát minut po poledni čili v jednu hodinu, dojde na rozhodující zápas mužů. Největší favoritkou na účast v ženském finále je z kvarteta čtvrtfinalistek česká devatenáctiletá tenistka Dominika Šálková, která byla do turnaje nasazena jako čtvrtá. Čeká ji ovšem tuhý boj s pětkou Advantage Cars Prague Open 2024, Ukrajinkou Katerynou Baindl. Na druhé polovině pavouka figuruje druhá česká tenistka, Jesika Malečková. Ta se utká se Španělkou Leyre Romero Gormaz.

I v mužské dvouhře má Česká republika čtvrtfinálového zástupce. Je jím 295. hráč žebříčku ATP, Jiří Veselý, jehož vyzve na souboj Ital Giovanni Fonio. Co se týče favoritů (podle nasazení do turnaje), kteří se dostali do čtvrtfinále, tak jimi jsou Alex Molčan a Rudolf Molleker. Jak již bylo zmíněno, jejich slovensko-německou bitvu, budete moci sledovat živě na SPORTY TV.

Ve 14:35 se budeme věnovat kvalifikaci seriálu FIA WEC v Belgii, ovšem po jejím konci se znovu vrátíme na pražské kurty, kde nabídneme případný konec zápasu Jiřího Veselého s Giovannim Fonio. Určitě ale budete mít možnost sledovat semifinále čtyřhry s českým zastoupením. Petr Nouza s Patrikem Riklem se utkají s Němci Jakobem Schnaitterem a Markem Wallnerem.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)