Páté finále 2. hokejové ligy: Chomutov vyhrál na nájezdy

Páté finále 2. hokejové ligy: Chomutov vyhrál na nájezdy

Hokej

V napínavém utkání v Havířově urvali hosté vítězství až po samostatných nájezdech a vybojovali si tím pádem i první mečbol. Možnost postoupit do Chance ligy budou mít Piráti už v sobotu na domácím ledě.

Chomutovští hokejisté otevřeli gólový účet na začátku druhé periody. V přesilovce se prosadil útočník František Mála. O pár minut později odskočili Piráti do dvoubrankového vedení. Trefil se Petr Eret, který má za sebou i několik extraligových startů v plzeňské Škodovce. Havíři však okamžitě dokázali snížit, průběžné manko zkorigoval na polovinu Lukáš Bednář.

Klub ze severu Moravy pak dokázal srovnat skóre a poslat zápas do prodloužení. O vyrovnávací branku se postaral Jakub Michálek. V přidané dvacetiminutovce byla k vidění řada šancí, ovšem oba brankáři si se všemi střeleckými pokusy skvěle poradili. A tak utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy čili individuální technická zdatnost. A v té hráči AZ selhali. Piráti navíc vyměnili gólmany, Altrichtera nahradil Petrásek. A tato změna se jim vyplatila. Vítězný nájezd zaznamenal Jan Svoboda, který vymetl horní růžek branky, střežené Šimonů.

Chomutovský Jan Svoboda, jediný úspěšný střelec v sérii samostatných nájezdů přiznal, že jeho tým prožil obrovskou euforii. „Bylo to těžké. Dostali jsme gól na 1:2 a trochu nás to složilo. Pak se domácí zaslouženě dostali na 2:2. Uhráli jsme to až k nájezdům a tam je to vždy loterie.“ Připomněl, že už před dvěma roky v Přerově jezdil nájezdy tak, že zavře oči – a naštěstí proměnil. „Poslední krok je ovšem nejtěžší, a jsme rádi, že to můžeme ukončit doma a doufám, že nás přijde podpořit plná hala.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

AZ Havířov – Piráti Chomutov 2:3 po nájezdech (30. Bednář, 49. Michálek – 24. Mála, 28. Eret. Rozhodující nájezd Svoboda J.)