České Budějovice zvládly i druhé finálové utkání mužské volejbalové extraligy

České Budějovice zvládly i druhé finálové utkání mužské volejbalové extraligy

Volejbal

Skvěla atmosféra hnala domácí hráče k druhému vítězství v sérii, a přání fanoušků se stalo skutkem. Budějovice přehrály obhájce titulu Lvi Praha 3:0, a to ještě s nekompromisním třetím setem. Jihočeši budou mít první šanci ukončit sérii na domácí palubovce v úterý 23. dubna.

Budějovičtí volejbalisté nastoupili do utkání s ohromným sebevědomím a suverénně ho ovládli. Projevila se v něm jejich velká dominance. Jihočeši dohrávali ve velké pohodě každý dílčí set, Lvi na zvrat neměli v podstatě žádnou šanci. I proto je aktuální stav série 2:0 pro Budějovice a v příštím duelu už můžou získat titul.

Jihočeský Ondřej Sedláček přiznal, že na soupeře byli dobře připraveni a celý zápas si podrželi. „Praha je kvalitní tým, vyhráli základní část, takže si myslím, že mají co ukázat. Nehráli jsme špatně, ale samozřejmě jsou situace, které jsme mohli zvládnout lépe, ale jsem rád, že to dopadlo, jak skončilo, a teď zase začít od znovu.“ Dodal, že by si přál, aby se nebáli toho, že třetí utkání můžou vyhrát, ostych musí stranou. „Byli jsme na začátku série jako outsideři a zatím se nám skvěle daří. S pokorou to dotáhneme na zlatou medaili,“ uzavřel.
Komentátor SPORTY TV Tomáš Klement považoval za velkou výhodu budějovických hráčů výkon Stijna van Schieho, který měl 80% úspěšnost útoků. „Lvi se nachází v takovém menším útlumu, během sezóny si neprožili žádný zkrat a ten přišel v nejhorší možný čas,“ dodává. Zároveň vychválil i útok Jihočechů, kde hráli dobře i blokaři, kteří se normálně do útočných akcích moc nezapojují. „Za mě není ještě nic rozhodnuto. Série bude ještě zajímavá a bude na co se dívat.“