Ostrava porazila ve florbalovém derby Vítkovice v prodloužení

Ostrava porazila ve florbalovém derby Vítkovice v prodloužení

Florbal

Napínavý zápas 3. kola nejvyšší florbalové ligy mužů mezi domácí Ostravou a Vítkovicemi sliboval v ČPP Aréně velkou bitvu. Předpoklady se naplnily. A Ostravané zvítězili v prodloužení 4:3.

Městské derby klubů, které zatím měly v sezoně pouhý bod, začal lépe ten favorizovaný, tedy Vítkovice, za které se trefil Štěpán Kaleta. Srovnání však na sebe nenechalo dlouho čekat, po pěti sekundách se o něj postaral Lukáš Pobořil. Druhá třetina přinesla, co se týče brankových situací, uklidnění a spíše tvrdší hru, kdy si soupeři nic nenechali zadarmo, a až ke konci se dostala Ostrava v přesilové hře do vedení, po přesné trefě Daniela Chatrného.

Poslední dvacetiminutovka tak slibovala velký boj. A i to se potvrdilo, střela Jakuba Hubálka po teči jednoho z obránců skončila přímo pod horní tyčí brankáře Ostravy, a bylo srovnáno. Vítkovice se následně dostaly do vedení, když se prosadil Palčinský. Tři minuty před naplněním řádného hracího času to domácí zkusili bez gólmana, a minutu a půl před koncem poslal zápas do prodloužení finský útočník Markkula, který dal třetí gól ve třech zápasech. A nakonec si Ostrava přece jen díky Šubertovi připsala první výhru v aktuálním ročníku.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

Filip Šubert, střelec rozhodující branky, popsal důležité faktory utkání: „Rozhodly maličkosti, bylo to o hlavě a dotáhli jsme to do dobrého konce. Vítězství nám po dvou porážkách o gól pomohlo. Atmosféra byla vypjatá, ale to je derby.“

FCB Ostrava – 1. SC Tempish Vítkovice 4:3 po prodl. (17. Pobořil, 36. Chatrný, 58. Markkula, 62. Šubert – 17. Kaleta, 49. Hubálek, 52. Palčinský)



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)