Inline hokejisté Brna porazili ve finále Prague Rats

Inline hokejisté Brna porazili ve finále Prague Rats

Inline hokej

Obhájci titulu z posledního roku, IHC Prague Rats, podlehli ve finálovém utkání STILMAT extraligy týmu Mission Roller Brno 6:2. Ti jim tak vrátili porážku z předchozího roku. Na straně vítězů se objevil například i Filip Král, který řídil výhru dvěma góly a jednou asistencí.

V semifinále Final Four, které se konalo Přerově, se brněnští hráči utkali s klubem z Hradce Králové, za který zase nastoupil obránce Vancouveru Canucks, Filip Hronek. Ani jeho účast ale nezabránila debaklu. Mission Roller Brno deklasovali Východočechy 12:3. Filip Král si připsal čtyři góly a jednu asistenci. Všechny tři branky Hradce vsítil Filip Kuťák. Ve druhém semifinále Pražané udolali IHC Devils Zlín až po samostatných nájezdech. Vítězný nájezd proměnil další z klasických hokejistů Oscar Flynn, hráč extraligových Bílých Tygrů z Liberce.

O bronzovou medaili se pak utkal Hradec Králové se Zlínem a byla z toho náramná přestřelka. Lépe z ní vyšli hradečtí inline hokejisté. Soupeře z Moravy porazili 10:6. Bronzové medaile si vybojovali znovu i díky skvěle hrajícímu Filipu Kuťákovi, který stejně jako v semifinále zaznamenal hattrick, a navrch přidal dvě asistence.

Do finálové bitvy vstoupili lépe Pražané a už od páté minuty vedli. Přihrávku Bernada zúročil Tomáš Rubeš. Po pěti minutách bylo však srovnáno. Po ose Hrachovina, Drobný a Král se prosadil poslední jmenovaný. Ke konci první periody poslal tým z Brna do vedení Pavel Strýček. Dvoubrankový náskok zařídil pro Mission Roller Brno Radek Kučeřík. V přesilovce ovšem na 2:3 snížil Petr Hašek. Na víc už se IHC Prague Rats nezmohli a další branky už přidávali jen Brňané a stali se šampiony pro rok 2024. Na konečných 6:2 posunuli skóre Luboš Rosendorf, Filip Král a Petr Obdržálek.