Advantage Cars Prague Open 2024: Jiří Veselý i Dominika Šalková slaví prvenství

Advantage Cars Prague Open 2024: Jiří Veselý i Dominika Šalková slaví prvenství

Tenis

Oba čeští tenisté to dokázali. Jiří Veselý ukončil více než čtyřleté čekání na jakýkoliv triumf. Ve finále udolal Belgičana Gauthiera Onclina. Dominika Šalková zvítězila nad soupeřkou z Polska 2:0.

Jiří Veselý potvrdil úspešnost českých tenistů ve specifické situaci. Jakmile se kdokoliv z nich zúčastní finále turnaje hraného na pražských kurtech, tak zvítězí. Byl to ovšem tuhý boj, za kterým udělal tečku až tiebreak. První set český tenista ovládl s přehledem 6:2. Ve druhém zvítězil Belgičan 6:3. A proto musel rozhodnout až poslední, třetí. Skončil lépe pro Veselého, když zvítězil 7:6, v tiebreaku 7:3. Po pěti letech tak má pražský turnaj znovu českého vítěze v kategorii mužů. Zároveň to pro Veselého byl již dvacátý titul.

Po hladkém semifinále, kde si devatenáctiletá Dominika Šalková poradila s krajankou Jesikou Malečkovou, ji v cestě za vítězstvím v letošním ročníku turnaje Advantage Cars Prague Open stála už jen Polka Maja Chwalinska. Favoritkou ale byla česká tenistka. To také potvrdila, i když první set byl poměrně vyrovnaný, a skončil poměrem 6:3 pro domácí hráčku. V druhém setu předvedla Šalková fantastický výkon a zvítězila dokonce takzvaným kanárem 6:0. Bylo to pro ni již šesté vyhrané finále mezi ženami. Poprvé se ovšem mohla radovat z triumfu před domácími diváky. V Praze naposledy vyhrála v roce 2017 Markéta Vondroušová.


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Advantage Cars Prague Open 2024 (@pragueopen2024)